България, Политика

БСП внесе вота на недоверие към кабинета на Борисов

Внесохме 40 страници мотиви за вот на недоверие към правителството на Борисов за провал на политиката по екология и околна среда. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

След като внесе искането за вота в деловодството на парламента, Нинова съобщи, че то е подписано от 78 депутати от левицата. Това е четвърти вот на недоверие към кабинета.

Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи в момента са в режим на водата и има опасност това число да расте, дишаме най-мръсния въздух, а България е превърната в сметище, изброи Нинова.

Според нея вотът на недоверие има своята роля. Нинова е убедена, че ако не са го внесли, много от нещата, които последваха като мерки нямаше да се случат.

„Да, взеха се мерки, но те са временни и представляват гасене на пожари за гасене на общественото напрежение. Те не решават системния проблем. Защото, ако се намери вода за Перник, питаме управляващите какво точно ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище, Ловеч”, попита Нинова. /БГНЕС

DW.COM