България, Общество

Водачи от градския транспорт поканиха на среща Фандъкова

Водачи от градския транспорт ще се срещнат днес с членовете на транспортната комисия в Столичния общински съвет. В своя позиция, разпространена преди дни, те отправиха покана към кмета на София Йорданка Фандъкова да присъства на заседанието, за да се запознае с исканията им от първо лице, предаде репортер на БГНЕС.

Това е втора среща на служителите на градския транспорт с комисията, които казаха исканията си пред тях на 27 февруари, а именно – увеличение на работните заплати, премахване на извънредния труд и подобряване на битовите условия в дружествата. Шофьорите поискаха да им бъдат подсигурени и тоалетни на последните спирки.

В своя позиция водачите изразиха недоволство от провелата се в тяхно отсъствие среща между Фандъкова и синдикатите и заявиха, че призваните да защитават правата им не го правят. Също така те не защитават и техните искания, а имат свои.

Предложението на КНСБ да бъде спрян нощния градски транспорт не е искане на шофьорите и не защитава интереса им. Тази идея предизвика бурна негативна реакция както от страна на общински съветници, така и от обществеността и неправителствената организация „Спаси София“, която стана инициатор за възобновяването му, години, след като беше спрян.

Стана ясно още, че част от хората, работещи в транспортните дружества не са синдикални членове и биват плашени от двете организации, че ще бъдат уволнени, както и че срещу тях ще бъдат заведени дела ако не станат техни членове./БГНЕС

Bolshoi_teather

избор на редактора

Изящният Алхамбра в Гранада е най-посещаваното туристическо място днес в Испания. Дворецът се простира под заснежените върхове на Сиера Невада и е съвършен образец на мюсюлманската култура. Алхамбра, испанците го наричат Аламбра, е задължителна и препоръчително първa спирка на пътуването и опознаването на Андалусия. Всеки ден туристите в Гранада са хиляди.
София
3°
clear sky
humidity: 74%
wind: 1m/s SE
H 12 • L 11
15°
Sun
17°
Mon
12°
Tue
9°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM