България, Политика

В НС обсъждат гражданските аспекти на сигурността

Кръгла маса на тема „Бъдещето на НАТО: Граждански аспекти на сигурността“ организират парламентарните комисии по отбрана и по външна политика по повод 15-ата годишнина от членството на България в Алианса.

Форумът ще бъде открит от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева на 15 март 2019 г. в 14.00 часа в зала „Изток“ на парламента, съобщиха от НС.

Mодератори на кръглата маса ще бъдат председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов и председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова. Предвижда се на форума да бъде излъчено видео обръщение от ръководството на Парламентарната асамблея на НАТО. Ръководителят на делегацията на Народното събрание в ПА на НАТО Пламен Манушев ще говори по темата „Парламентарното измерение на НАТО и ролята на Алианса в гражданското общество“. За „Обществените нагласи към Евроатлантическата интеграция“ изказване ще направи доц. д-р Антоний Гълъбов.

Да участват във форума са поканени народни представители, преподаватели и студенти от Военна академия, Софийски университет, Университет за национално и световно стопанство, Нов български университет. /БГНЕС

София
11°
broken clouds
humidity: 71%
wind: 2m/s WNW
H 9 • L 7
18°
Sat
22°
Sun
25°
Mon
23°
Tue
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM