България, Местни Избори 2019, Политика

“Демократична България” иска подкрепата на “Спаси София” за районите кметове

На тези избори надградихме нашата електорална подкрепа след евроизборите през май. Към този момент имаме резултат по-добър от някои парламентарни сили. Продължава борбата следващата седмица на 10 балотажа в София. Огромни са шансовете и в други градове на страната. Това заяви на пресконференция Атанас Атанасов от обединението „Демократична България”, които направиха анализ за първия тур на местния вот, предаде репортер на БГНЕС.

На снимката: Борислав Игнатов и Христо Иванов

Към момента, независимо, че не са обявили окончателните резултати, “Демократична България” вкарва в новия общински съвет на София най-малко трима съветници, осезателно присъствие ще има и в местните парламенти в страната, разкри Атанасов.

Бившият правосъден министър Христо Иванов поздрави всички кандидат-кметове на обединението, както и кандидатът на „Спаси София” Борис Бонев.

“Резултатът в София показва утвърждаване на резултатите ни в последните месеци”, добави той. Иванов оценява, че е направена силна кампания, която имала за цел да събере гласовете на демократичната общност. В столицата е имало големи очаквания за голяма промяна, която не се е случила. “Битката за промяната не е приключила и продължава с балотажа за районните кметове. Следващата дългосрочна цел са парламентарните избори след 18 месеца”, отбеляза Христо Иванов.

По отношение на балотажа бившият министър не вижда в лицето на Йорданка Фандъкова и Мая Манолова носител на дълбинна промяна в управлението на София.

“Що се отнася за резултата на „Спаси София”, техният резултат не е изненада за нас. С уважение на още ранен етап оценихме техния потенциал. Затова и още преди Нова година водихме разговори за явяване на единна кандидатура. Проведохме 8 срещи. Чух, че се спекулира, че не сме се обединили заради его – това е смехотворно. Имаме несъвместими подходи за явяването на тези избори. „Спаси София“ заявиха, че искат независимост. За тях беше неприемливо техни представители да влязат в нашата листа”, обясни Христо Иванов и официално покани сдружението да се обединят и да направят силна кампания в битката на балотажа за районните кметове.

Като общински съветник гарантирам, че чрез преструктуриране на бюджета ще направим по-чист града. Това ще е едно от първите неща, които ще направим в новия общински съвет. Подкрепете на балотажа нашите кандидати за районни кметове, призова от своя страна кандидатът за кмет на „Демократична България” арх. Борислав Игнатов. /БГНЕС

DW.COM