България, Общество

Ден 24: Ако олигарсите не се махнат, ще живеем на площада

За 24-ти пореден ден демонстранти излязоха на протест в центъра на София. По традиция те изпълниха пространството около т. нар. Триъгълник на властта, в който влизат сградите на Министерски съвет, бившия Партиен дом и Президентството, предаде репортер на БГНЕС.

Исканията на протестиращите остават същите – оставка на цялото правителство, начело с премиера Бойко Борисов и оттегляне на главния прокурор Иван Гешев.

“Ако тази олигархия и олигархичните кръгове не се махнат от България, ние ще живеем на площада. Това е”, смята проф. Александър Кьосев.

На протеста той е със сина си Павел, роден през 2005 г., който също изразява недоволството си.

“Няма леви, няма десни, на всички сме ви бесни”, гласи надписът на един от плакатите, а протестиращите продължават със скандиранията “Оставка”, “Мафия” и “Мутри, вън”.

“Прави ми впечатление, че гражданската енергия в провинцията се увеличава, а в София леко стихва”, смята друг протестиращ.

Недоволните граждани се заканват да продължат с демонстрациите докато Исканията им не бъдат изпълнение. Ще продължат и блокадите на двете ключови кръстовища в центъра на столицата. /БГНЕС

DW.COM