България, Общество

Депутатите ще изслушат министри за социално-икономическите мерки

Народните представители ще изслушат новия министър на икономиката Лъчезар Борисов, на здравеопазването – проф. Костадин Ангелов, и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева, предаде репортер на БГНЕС.

“За” предложението гласуваха 125 народни представители, “против” – 45 и “въздържали се”- 16 , с което това бе включено като точка в дневния ред на депутатите.

Те ще бъдат изслушани за здравните, социалните и икономически мерки на правителството.

Вносители на предложението е председателя на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и група народни представители.

Георги Свиленски от БСП отново поиска да дойде премиерът Бойко Борисов в парламента и той бъде изслушан. „Поканете министър-председателя да дойде и да се отчете, да разкаже на народните представители, български граждани и стотиците хиляди протестиращи, да разкаже какви мерки предлага, как ще се справи с кризата, до която той доведе България. Тези трима министри отново да бъдат бушоните, подложени на парламентарни процедури, най- малкото не го заслужават, защото са избрани преди дни.” Това заяви от трибуната на НС зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски. Той отново призова председателят на парламента да го покани в зала и изрази надежда, че Борисов не е в Брюксел, нито под карантина, нито пътува някъде с джипа си. По думите му София е блокирана и ще е неприятно, ако той се вози някъде извън града. „Да дойде и да си свърши работата. В правилника ясно е казано, че в началото на всяко шестмесечие г-н министър-председателят трябва да дойде тук и да ни информира. И понеже искате да го скриете, решавате отново да нарушите правилника. Хайде да спрете да нарушавате законите на държавата, защото София е блокирана именно от вашите действия“, заключи Свиленски.

Народните представители добавиха в седмичната програмата и допълнителна точка – промените в Закона за МВР, внесени от председателят на вътрешната комисия в НС Пламен Нунев от ГЕРБ./БГНЕС

DW.COM