България, Общество

Дуалното образование – път на възможностите

Втората национална конференция „Дуалното образование – път на възможностите” на 12 юни в София ще представи българския модел на дуално образование, създаден по проекта ДОМИНО с подкрепата на швейцарското правителство.

Конференцията, организирана от ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото”) и Министерството на образованието и науката, има амбицията да начертае визията за по-нататъшно развитие на дуалното образование в България.

Очакват се над 180 български и чуждестранни участници. В дискусиите ще бъдат чути гледните точки на политиците и на представителите на бизнеса и професионалните гимназии, както и на швейцарски експерти. Ще бъдат отличени фирми и училища, най-активно участвали в прилагането на дуалното обучение в България. Конференцията ще бъде открита от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен. В дискусиите ще се включи и заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

1 600 ученици от 32 професионални гимназии в 19 града в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа” по проекта ДОМИНО. Те завършват с диплома за средно образование и удостоверение за професионална квалификация за престижни и търсени от бизнеса професии. /БГНЕС

София
11°
clear sky
humidity: 55%
wind: 3m/s E
H 12 • L 10
22°
Mon
17°
Tue
20°
Wed
18°
Thu
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM