България, Общество

Дуалното образование – път на възможностите

Втората национална конференция „Дуалното образование – път на възможностите” на 12 юни в София ще представи българския модел на дуално образование, създаден по проекта ДОМИНО с подкрепата на швейцарското правителство.

Конференцията, организирана от ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото”) и Министерството на образованието и науката, има амбицията да начертае визията за по-нататъшно развитие на дуалното образование в България.

Очакват се над 180 български и чуждестранни участници. В дискусиите ще бъдат чути гледните точки на политиците и на представителите на бизнеса и професионалните гимназии, както и на швейцарски експерти. Ще бъдат отличени фирми и училища, най-активно участвали в прилагането на дуалното обучение в България. Конференцията ще бъде открита от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен. В дискусиите ще се включи и заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова.

1 600 ученици от 32 професионални гимназии в 19 града в цялата страна се обучават по системата „учене чрез работа” по проекта ДОМИНО. Те завършват с диплома за средно образование и удостоверение за професионална квалификация за престижни и търсени от бизнеса професии. /БГНЕС

София
14°
broken clouds
humidity: 93%
wind: 2m/s N
H 19 • L 19
23°
Wed
25°
Thu
20°
Fri
20°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел