България, Крими и инцидент

Не теч на газ, а тежка миризма от контейнер за отпадъци блокира част от София

Източникът на задушливата миризма, заради която част от София е блокирана за движение във вторник вечер, е контейнер за разделно събиране на отпадъци – за стъкло. Десет минути преди 18 часа от Столична община съобщиха, че има теч на газ в района между Сточна гара и гара Подуене. Тази информация обаче е подвеждаща, предава репортер на БГНЕС.

Районът е отцепен. БГНЕС/БОБИ ТОШЕВ

Целият район на театър “София”, който се намира в парка “Заемов” е блокиран заради контейнер на ул. „М. Бичев“ между бул. „Данаил Николаев“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. В контейнера има изхвърлено вещество, което отделя тежка, задушлива миризма на газ. 

На място са екипи на пожарната, на полицията и екипи за действие при бедствия и аварии към общината.

Няма евакуирани и няма опасност за хората. Скоро движението в района ще бъде освободено, заяви Красимир Димитров от Аварийно-спасителното звено на столичната община.

Очаква се фирма за сметосъбиране да премахне кофата и да я закара на специализирана площадка, където да се установи какъв е източникът.

Заради инцидента общината въведе промени в маршрута на три автобусни линии. Автобусите, обслужващи линии 11 и 404 се движат от гара „Подуяне“ по бул. „Данаил Николаев“ и по маршрута си, а автобусите от линия 213 са отклонени от бул. „Евлоги и и Христо Георгиеви“, „Янко Сакъзов“ през кръговото кръстовище при паметника на Васил Левски, Сточна гара и по маршрута си към Централна гара. /БГНЕС

DW.COM