България, Общество

Камен Воденичаров: Превръщаме се в плачльовци, които сами си измислят проблемите

Камен Воденичаров, Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев се завръщат в новия спектакъл „Майсторите на комедията“, с който иронизират ежедневните проблеми, предаде репортер на БГНЕС.

„Когато се надсмеем или иронизираме нещо, в някаква степен намираме сили да се дистанцираме от това, че не можем да се справим веднага с проблемите. Когато се облекчим с помощта на смеха, може да се опитаме да поправим нещо, въпреки че не всичко зависи от нас“, сподели актьорът и певец Камен Воденичаров. Понякога се превръщаме в плачльовци, които сами си измислят проблемите, подчерта той.

Екипът му работи и върху създаването на новата комедийна песен „Техническа проверка“.

„Всички имаме нужда от техническа проверка, защото сме в техническа неизправност, както институциите ни, така и някои от бизнесите ни. Може би самите ние персонално имаме нужда нещо да подобрим. Да изчистим, да оправим и хардуера, и софтуера, защото в тази информационна ера, в която живеем, заливани от фалшиви новини и лъжи, понякога се объркваме“, заяви Воденичаров. Песента е техният призив към хората да се очистят от глупостите и от онези малки вирусчета, които ги бъгват.

Той е направил „Майсторите на комедията“ заедно със своите колеги Тончо Токмакчиев и Георги Мамалев. В него са включени скечове, песни и образи от познатите телевизионни формати „Ку-ку“, „Каналето“, „НЛО“, „Шоуто на канала“. „Направихме ги да звучат модерно за 2019 г., сложихме много актуални теми и се получи едно много приятно представление“, заяви Воденичаров. То се играе в цялата страна и пред българите, живеещи в чужбина. Именно такава среща предстои на емблематичните ни актьори с българската общност в Триер, Германия на 18 май. Плановете са тримата комици да зарадват българите във Франция, а през есента и в САЩ.

„Играем, това което много обичаме и виждам, че забавляваме, замисляме, а понякога разплакваме от умиление и носталгия нашите приятели“, заяви актьорът.

В спектакъла Камен Воденичаров, Георги Мамалев и Тончо Токмакчиев иронизират и подлагат на остра сатира днешните ни проблеми. „Самата сцена представлява телевизионно студио, където на гости на водещия пристигат различни чешити, които самите ние играем. Георги Мамалев играе еврокомисар, който отговаря за уеднаквяването на стандартите на живот в Западна и Източна Европа. Прави невероятни щуротии. Трябва да го чуете и да присъствате на спектакъла. Например той казва: „Колко е трудно да се накарат англичаните да си хвърлят боклука от прозореца“, разкри детайли от сюжета Воденичаров. „Майсторите на комедията“ е сатира, посветена на нашите навици и начин на живот, обобщи актьорът.

В шоуто се осмиват продължилата твърде дълго здравна реформа, а също така съдебната система, литературата и изкуството. Сред образите са още шантав професор, специалист по български език и литература, както и познатите на всички хамали – един от най-силните и обичани превъплъщения на Камен и Тончо. /БГНЕС

DW.COM