България, Крими и инцидент

Кристиан Николов към близките на Цветков: Съжалявам за случилото се

Тъй като досега не съм имал възможност да се срещна с близките на пострадалия, искам да използвам този момент и да изкажа моите най-искрени съболезнования за загубата. Знам, че това нещо не би могло да ви утеши, но искам да знаете, че искрено съжалявам за случилото се. Това каза това Кристиан Николов в съдебна зала, като се обърна към близките на Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

В Софийски градски съд днес се проведе разпоредителното заседание по делото за смъртта на Милен Цветков, подсъдим по което е Кристиан Николов.

„Започваме делото по същество. Няколко дати бяха определени от съдебния състав”, това каза адвокатът на близките на Цветков – Менко Менков. Първата от тези дати е 23 февруари. Менков посочи, че като частни обвинители са конституирани Боян – синът на Милен Цветков, Калина –дъщерята, и сестрата на Милен Цветков. Адвокатът каза, че в залата са били майката на Боян и сестрата на Милен Цветков.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Николов, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по транспорта – умишлено предизвикано тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на участник в движението. Деянието е квалифицирано по чл. 342, ал. 3, б. „в“, пр. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. За него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Навръх Великден 2020 г. джипът, управляван от Кристиан Николов, с висока скорост – 99 км/ч в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен Цветков, докато журналистът чака в колата си на червен светофар. Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества – амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин.

Николов е с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. /БГНЕС

DW.COM