България, Общество, Спорт

Най-добрите колоездачи мерят сили в екстремно спускане на Витоша

Най-бързите родни планински колоездачи ще премерят сили на Витоша през уикенда, предаде репортер на БГНЕС.

Над 100 състезатели от всички краища на България са заявили участие в осмото поредно издание на „Home Mountain Bike Cup”, което ще се проведе в полите на Витоша, над столичния квартал „Драгалевци“.

„Очакваме най-добрите състезатели от цяла България да премерят сили и да покажат най-добрите си умения“, споделя Ема Паунова, един от организаторите. Тя обеща много интересно и атрактивно състезание, което е единствено по рода си.

Събитието е включено в календара на Столична Община и фондация „София Европейска Столица на Спорта“ и ще се проведе на 17-18 октомври. В събота участниците се регистрират и правят тренировъчни спускания по 2-километровото трасе, а в неделя са квалификациите и финалите.

„Всички са добре дошли да гледат състезанието, наистина ще е много атрактивно. Ще се радваме да подкрепят участниците“, каза още Ема Паунова.

Трасето включва множество стръмни, скоростни отсечки и различни естествени и изкуствени препятствия като корени, камъни, скокове, дропове и други.

Дисциплината Спускане (Даунхил) е една от най-атрактивните в планинското колоездене и представлява индивидуално спускане през пресечен терен за време, а зрелищните скокове на състезателите могат свободно да се наблюдават от всички зрители. /БГНЕС

DW.COM