COVID-19, България, Общество

39 нови с коронавирус за денонощието, общо случаите са 2331

39 са положителните случаи на коронавирус у нас за последното денонощие от излседвани 1912 проби. 15 са новоприетите в болници. В страната има 9 активни области. 2331 са общо заразените лица досега в България. Това съобщи председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски, предаде репортер на БГНЕС.

Разпределението на новооткритите случаи е: 14 – в София, които са в „Света Анна“ – 2, в ИСУЛ – 2, амбулаторните са 10. В Пазарджи има 10 случаи, там има огнище в завод. В Ямбол има 5 нови, във Видин – 3.

Два са новите слуачаи на установени с COVID-19 деца.

Два са и новите случаи на медициднски персонал – лекар и медицинска сестра от СОфия. С тях общият брой на заразени медици е 248. При тях продължава тенденцията от 11% от всички заболели.

Излекуваните са 43 за деня – 31% от всички.

Ген. Мутафчийски съобщи, че трети ден броят на излекуваните е повече отколкото заразените установени лица.

Продължаваме да обявяваме за излекувани случаи след отризателен PCR. Може да си го позволи България заради малкия брой на заразени, посочи ген. Мутафчийски и уточни, че този вирус все още остава неизвестен.

Починалите са 4 човека – трима мъже на над 70 години от Благоевград и Пазарджик и 45-годишен мъж в Ямбол.

Общо починалите са 120 души.

В последните три дни наблюдаваме под 300 случаи на хоспитализации и намаляване броят на интензивните случаи. Към днешна дата интензивните случаи са 31 души с COVID-19, каза още ген. Мутафчийски. /БГНЕС

DW.COM