България, Политика

Нинова: Оставките са мимикрия на промяна

Предлагате имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри, обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна към управляващото мнозинство и министрите от кабинета, предаде репортер на БГНЕС.

По време на дебатите преди гласуването на министерските оставки Нинова подчерта, че те са единствено бушон, който трябва да изгори, „за да спаси системата“.

„Не чухте гласа на хората, които са по улиците и площадите на България. Какво искат те и ние от опозицията – оставка на Борисов и кардинална смяна на мафиотско-олигархичния модел, по който управлява правителството му. Смяна с върховенство на закона и правова държава“, коментира Нинова.

„Вие сменяте министри при съмнения за корупция, за да спасите корупция и да запазите системата“, продължи с критиките лидерът на БСП.

Според нея действието на правителството са продиктувани единствено от страха от гражданските протести, а те имат единствената цел да се закрепи на власт, без значение какво ще струва това на държавата и народа. /БГНЕС

DW.COM