България, Общество

НПО Клуб „Активна сигурност“ забавлява деца лишени от родителски грижи

Екип на НПО Клуб „Активна сигурност“ посети малчуганите от Дневни центрове от семеен тип в гр. Правец, гр. Самоков и гр. Долна баня.

В рамките на два дни от благотворителната кампанията, в импровизирани работилници и ателиета децата създадоха рисунки на тема „Животът на Васил Левски“ и демонстрираха знанията си за делата на Апостола, рецитираха известни стихотворения, с които посрещнаха и силно впечатлиха присъстващите гостите. Подрастващите получиха възможността да се докоснат до важни моменти от живота и бита на предците ни, чрез прожекция на документалния филм „Смутни времена“, и разгледат на живо автентични оръжия от епохата на Възраждането представени от Национално сдружение „Хайдути“.

Специални гости, които подкрепиха активно инициативата бяха: топ водещия на Classic FM радио – Георги Митов, който организира импровизирано студио на тема „Бъди радиоводещ за един ден“ и разказа интересни факти за предизвикателствата в професията на радиоводещия. Студентката от Националната музикална Академия „Панчо Владигеров“ – Марина Маринова изпълни на цигулка „Болеро“ от Морис Равел, а ученикът от 11 клас на Национално Музикално училище „Любомир Пипков – Стефан Добрев с кларинета си показа умения в различни класически и фолклорни музикални произведения. Специален подарък за малчуганите от двамата музиканти беше песента „Девойко мари, хубава“.

Децата от Вокална Академия „Highlight”, в която развива таланта си Жаклин Тарачи, пяха известни песни на български поп изпълнители, Queen, и приканиха всички деца да се включат в музикалното предизвикателство, което се превърна в сцена за изява, и създаде невероятни емоции за всички присъстващи.

Във финалната част имаше богата развлекателна програма, включваща танци, песни, игри и настроение, завършила с вкусна почерпка и много подаръци, предоставени от ЗК „ЛЕВ ИНС“.

Децата са нашето бъдеще, да им подадем ръка!

Нека вярваме в доброто и го предаваме на другите около нас! /БГНЕС

DW.COM