България, Общество

Починалият в Благоевград бил без кашлица и температура, но с пневмония

57-годишен от град Банско е починалият преди обяд днес мъж в реанимацията на МБАЛ-Благоевград с една положителна проба за коронавирус, каза д-р Александър Костов-заместник-директор на благоевградската болница, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Според него пациентът е приет преди два дни, бил без температура и кашлица, но с двустранна пневмония. Приет е първоначално в инфекциозно отделение, бил със затруднено дишане и недостатъчност, заради което е насочен за реанимация. Тази сутрин рязко се влошава и умира в 10.39 часа. Рентгенологично е потвърден мозъчен отток и двустранна пневмония.

Относно останалите две жени, настанени в реанимация – майка и дъщеря от разложкото село Горно Драглище, – в по-тежко състояние е майката. И двете са с две положителни проби за коронавирус.

Според първоначална информация мъжът е работил на лифта в Банско, но оттам отрекоха информацията. Впоследствие се оказа, че мъжът е бил служител в цех за мебели.

Починалият е с една положителна проба от бърз тест, резултатът от втората се оказа отрицателна. От Щаба в Благоевград съобщиха, че съгражданинът им не е починал от коронавирус./БГНЕС

DW.COM