България, Общество

Почина магистратът и бивш началник на НСлС Евгени Диков

Днес, 25 ноември, почина Евгени Диков – член на Прокурорската колегия на Висшият съдебен съвет, и магистрат от кариерата.

Висшият съдебен съвет, главният прокурор Иван Гешев и ръководството на Прокуратурата на Република България изказват искрените си съболезнования на близките и приятелите му по повод внезапната му кончина.

“Отиде си един доказан професионалист, добър и всеотдаен човек, отзивчив колега и искрен приятел. Евгени Диков отдаде живота си в служба на хората и правото им на справедливост”, казват от прокуратурата в съболезнователния адрес.

В последните години той бе член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), но преди това почти цялата му кариера премина в редиците на прокуратурата. Четири години Евгени Диков бе и ръководител на Националната следствена служба.

За него да бъдеш магистрат бе не само професия и дълг, но и призвание, подчертават от ръководството на ПРБ и продължават: “Ние, колегите му, ще го запомним като благ човек, с впечатляваща култура, който не правеше компромиси с правото и винаги търсеше истината”. /БГНЕС

DW.COM