България, Общество

Протестиращи блокираха КПКОНПИ (ОБНОВЕНА)

В 43-я ден на антиправителствени протести, шествие тръгна от Орлов мост в 8 часа, за да направи нова “блокада-изненада” на важна институция, предаде репортер на БГНЕС.

От Орлов мост шествието, водено от представители на “БОЕЦ”, стигна до сградата на Антикорупционната комисия, чийто председател е бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

Недоволните искат среща с бившия обвинител номер едно, за да му връчат оставката като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и да му потърсят отговорност за липсата на реакция по техни сигнали, свързани с къщата в Барселона, “Апартаментгейт” и др..

“Искаме среща с Цацаров, искаме той да слезе тук при нас, ако това не се случи, ще имаме поредната институция на мафията, която ние гражданите закриваме”, заяви на мегафона Георги Георгиев от гражданското движение.

Протестиращите залепиха надписи “Офис на Пеевски” върху фасадата на сградата.

След 9 часа, протестиращите освободиха входа на сградата. Те искат да бъдат допуснати вътре, но това не се случи. Яйца полетяха към фасадата на сградата.

Охраната на сградата заявиха, че няма да допуснат протестиращите вътре, мотивирайки решението си, че хората са извършили незаконни действия, хвърляйки яйца. /БГНЕС

DW.COM