България, Общество

Протестиращи: Край на бандитизма в управлението

Протестиращи оставят послания и призиви за оставка към главния прокурор Иван Гешев на специално монтирани за целта табла пред Съдебната палата, предаде репортер на БГНЕС.

Акцията, озаглавена „Масова оперативка за Гешев” е част от нестихващите вече 33 дни антиправителствени протести с искане за оставката на правителството, на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Организатор е младежката организация на „Да, България”.

Чрез таблата, оцветени в цветовете на голяма верига магазини, с която често народното творчество свързва вицепремиера и военен министър Каракачанов, гражданите изброяват скандалите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откакто е на поста си.

Протестиращите настояват главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта. „Иван Гешев се занимава с дребни теми, вместо с корупцията по високите етажи! Дошли сме на работното му място, за да му напомним с кои казуси трябва да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци”, казват от МлаДа България. “Изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ “Варна“, случващото се на плаж Росенец и случаят “Осемте джуджета”” – са само малка част от казусите, които присъстващите пред сградата на Съдебната палата настояват Иван Гешев да се занимае.

“Край на бандитизма в управлението” – настоя млад мъж, дошъл да изрази своя протест чрез надпис на жълто-червените табла пред сградата на съдебната власт.

След акцията пред сградата на Темида протестиращите ще се слеят със съмишлениците си пред сградата на Министерски съвет, а след това и на Орлов мост. /БГНЕС

DW.COM