България, Общество

Протестиращи срещу високите цени на горивата: Спрете спекулата

Протестиращи срещу високите цени на горивата разрязаха торта върху капака на автомобил и запалиха свещички по повод рождения ден на премиера, когото обвиняват заради бездействието на държавата да предприеме спешни мерки против вихрещата се спекула с цените на дизела и бензина, предаде репортер на БГНЕС.

„Честит юбилей, г-н премиер! Спрете спекулата!”, пише на голям плакат, поставен върху предното стъкло на автомобил, а пред него протестиращите черпят с торта и с туба от най-масовия бензин А-95.

Те се противопоставят на непрекъснатото ограбване и обедняване на българина.

Според участниците в протеста, съществува картел на пазара.

От паркинга при БНБ в центъра на София протестиращите тръгват на автошествие, което ще премине под прозорците на Министерски съвет, на Народното събрание. Колоната ще тръгне и по булевард Цариградско шосе, след като ще се върне обратно в центъра.

„Преди месец и половина при почти същата цена на суровия петрол и курс на долара цената на горивото бе под 2,00 лв. за литър, а днес е с близо 0,30 лв./л повече! Като прибавим и предстоящото необосновано увеличение на цената на ток, парно и топла вода и очевидно, че ще бъде генерирана сериозна инфлация и ще бъде „гарантирано“ още по-жестоко обедняване на българския народ”, заявяват протестиращите. /БГНЕС

DW.COM