България, Крими и инцидент

Разпитаха Порожанов за злоупотреби с европари

Специализираната прокуратура разпита земеделският министър Румен Порожанов, предаде репортер на БГНЕС.

Министърът на земеделието и храните Румен Порожанов

Както и при къщите за гости, говорим за поведение на бенефициенти извън работата на фонда след одобрението на проекта, коментира преди да влезе на разпита Румен Порожанов. Той категорично отрече да чувства вина в конкретния случай.

Настоящият министър на земеделието и храните бе разпитан по разследването срещу алкохолния бос в качеството му на бивш директор на Държавен фонд „Земеделие”. Стайков е под стража, след като се сдоби с още едно обвинение – за злоупотреби с еврофондове по различни земеделски програми. Според разследващите той е използвал деца на свои служители, които кандидатствали по програмите, реален собственик обаче се явявал именно обвиненият.

В момента, в който премиерът прецени, че по някакъв начин, политически, влияя на един или друг казус, ще подам оставката, заяви Порожанов, след като бе разпитан като свидетел по разследването.

По отношение на проверките всяко едно нещо аз нямам никакви притеснения от гледна точка на това какво е правено.

„Няма да казвам как е минал разпита днес”, каза Порожанов пред журналисти и добави, че няма никакви притеснения относно проверките. Той посочи, че обяснил какви са процедурите на ДФЗ. На въпроса дали е близък с Миню Стайков бе категоричен: „Няма как да съм близък. Не съм близък”.

Относно имуществото си, министърът на земеделието заяви, че всичко, което има от 20 години насам, е декларирано и законно. /БГНЕС

София
14°
clear sky
humidity: 63%
wind: 4m/s ESE
H 14 • L 12
28°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM