България, Крими и инцидент

Разследва се и версия за убийство на 8-годишното дете в Мездра

Образувано е досъдебно производство във връзка със смъртта на детето в Мездра, съобщи ръководителят на Окръжна прокуратура във Враца. Разследват се две версии за случая– огнестрелна рана и инцидент с пиратки. В момента се провежда аутопсия и след нея ще бъде известна причината за смъртта на детето.

Има задържан по случая и това е бащата на приятеля на загиналото дете, съобщи бТВ.

БГНЕС припомня, че тялото на осемгодишно момче с тежки наранявания в областта на главата бе намерено на 8 януари на улица в Мездра.

Детето е открито от свой близък. На място веднага са извикани екипи на спешната медицинска помощ и полицията. Преди да бъде намерено мъртво момчето е отишло да си играе в дома на съседско дете.

Снощи към 17 ч. детето е откарано в Бърза помощ, имало е огромна рана на шията, един от близките заяви, че става дума за стрелба с ловна пушка. Очевидци разказват, че детето е било само по слипове, когато е било изведено навън мъртво след инцидента. Хората предполагат, че инцидентът е станал вътре в къщата. Съседка разказва, че не е било пиратка, а се е чул изстрел. То е починало почти веднага. Работи се по различни версии. Детето е кръстено на бившия депутат от Коалиция за България Тома Томов. /БГНЕС

DW.COM