България, Общество

Софиянец се преби на “акулите”

Пореден човек се спъна в гранитните блокчета покрай трасето на трамвая на ул. „Граф Игнатиев”, предаде репортер на БГНЕС.

Мъжът се спъна в „перката на акула” и падна, дори му потече кръв от носа. Граждани му се притекоха на помощ. Това стана няколко часа след като кметът на София днес обяви, че гранитните блокчета по улицата ще бъдат сменени.

БГНЕС припомня, че само за седмица двама души пострадаха от ограничителите на столичната улица „Граф Игнатиев“, чийто ремонт продължава.

В началото на март 48-годишна жена се спъна в ограничителите и пострада – пукната ръка, лепене на нос и натъртвания. По ирония на съдбата пострадалата се оказа ватман. Според нея каменните триъгълни блокчета трябва да бъдат заменени с ограничителна жълта линия. След този инцидент от „Пирогов“ казаха, че това е поредният пострадал от ограничителите на улицата. На 7 март около 11 часа възрастен мъж също пострада, след като се е спънал в ограничителите, които веднъж бяха променени.

Въпросните блокчета, станали известни като „перки на акули“ бяха поставени по искане на „Пътна полиция“.

Поводи за оплаквания от страна на гражданите бяха както ограничителите по трасетата на трамваите, така и криво наредени плочки, стърчащи кабели и тръби.

В края на миналата година заради проблемите с ремонта оставка подаде заместник-кметът на София Евгени Крусев. Прокуратурата започна разследване за „длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки“. /БГНЕС

София
8°
clear sky
humidity: 71%
wind: 2m/s W
H 6 • L 6
17°
Thu
16°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM