България, Крими и инцидент

Стабилно е състоянието на детето, затиснато от гума

10–годишното дете, което бе затисното от гума на камион по време на игра във великотърновски парк, вече е стабилизирано, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

След инцидента детето е прието във Великотърновската болница в критично състояние, с тежка контузия на черния дроб. Късно снощи лекарите са извършили животоспасяваща операция и в момента детето е настанено в реанимацията на областната болница във Велико Търново. Момчето е било и преди в болницата, след като е паднало лошо от колело.

Началникът ОАИЛ МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ д-р Сибила Маринова съобщи, че детето е добре, и допълни: „Стабилизирано е детето вече без непосредствена опасност за живота. Детето е на 10 години с разкъсан черен дроб. Има травма на гърдите, няма счупени ребра, вероятно може би травма на белия дроб. Важното е, че животът на детето е спасен.”

БГНЕС припомня, че тежка гума от камион или трактор затисна 10-годишно момче в късния следобед в сряда във великотърновския парк “Дружба”. На място веднага пристигнаха екипи на пожарната и на Спешна помощ. Огнеборците заварили, че хора от парка вече успели да извадят пострадалото момче изпод тежката гума и на свой ред го сложили внимателно на носилката, която пък била поета от линейка.

Инцидентът стана в дъното на централния парк, на площадката за стрийт фитнес. Гумата е свободен компонент от самата площадка, на която тренират фитнес маниаците.

След инцидента заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев не скри и възмущението си от липсата на отговорност от страна на родителите. „Аз не мога да си обясня защо тези деца са оставени без надзор от родителите си през ваканцията. Лично аз утре ще издиря кои са родителите на това дете, тъй като те все пак носят отговорност за случилото се”, заяви той. /БГНЕС

София
2°
mist
humidity: 100%
wind: 3m/s SE
H 2 • L 2
6°
Fri
5°
Sat
10°
Sun
11°
Mon
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM