България, Крими и инцидент

Съдът гледа мярката на Атанас Бобоков

Апелативният специализиран съд ще гледа мярката на бизнесмена Атанас Бобоков. В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно – медицинска експертиза, предаде репортер на БГНЕС.

Целта е да се установи здравословното състояние на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в МВР болница. Бизнесменът беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области. /БГНЕС

DW.COM