България, Крими и инцидент

Тежка катастрофа на „Цариградско шосе” в София, няма жертви

Тежка катастрофа между два леки автомобила е станала на столичния булевард „Цариградско шосе” в района на кв. „Горубляне”, предаде репортер на БГНЕС.

 

Единият от автомобилите се е преобърнал по таван. За щастие пътният инцидент се е разминал без сериозно пострадали и без жертви.

От пресцентъра на МВР уточниха за БГНЕС, че причината за катастрофата е отнето предимство при ляв завой на червен светофар от единият от водачите. Шофьорът на обърнатата кола се е опитал да избяга, но полицията много бързо го е намерила и задържала, заяви очевидец. По свидетелски показания купето на обърната кола е миришело на алкохолни пари.

Инцидентът е станал около 10.00 часа. Един от потърпевшите е Милан Хараланпиев, който разказа как се е случила катастрофата. Мъжът няма наранявания, прегледан е в линейка и всичко с него е наред.
“Как се случи всичко. Пътуваме по платното в посока София, свети ни зелен светофар. Изведнъж въпросният автомобил се прокрадна от отсрещното платно и направи рязко ляв завой пред мен. Натиснах спирачки, но за съжаление не успях да спра. Все пак се движим с 50 км/ч. В последния момент ме закачи. Слава Богу не връхлетя върху мен, 2 метра по-нататък и нямаше да можете да ме интервюирате в момента“, обясни Харалампиев за случката макар и с усмивка.

Според него другият шофьор с обърналата се кола е минал категорично на червено. „Докато изляза колата беше по гръб, него го извадиха едни хора и той хукна да бяга до аптека. Настигнах го,взех му документите, за да може да бъде издирен. Полицията много бързо реагираха, тръгнаха по следите му и го намериха“.
Според Харалампиев мъжът му се е видял „леко замаян“. Категорично не може да твърди дали е бил пиян. Хората, които го извадили заявили, че купето е миришело на алкохол.

Полицията, пожарната и линейката са дошли много бързо в рамките на 3 минути, разказа още Милан Харалампиев. /БГНЕС

DW.COM