България, Крими и инцидент

ТИР удари други два преди Лесово, пътят за пункта е затворен

Катастрофа спря трафикът към граничния пункт Лесово, на Кулата за леки коли е нормално, информираят от Гранична полиция.

На ГКПП Лесово трафикът временно е спрян за товарни автомобили и в двете посоки. Причината е пътен инцидент между 3 ТИР-а, станал на опашката, около 3 км от граничния пункт. По първоначални данни няма пострадали, нанесени са материални щети. Сигналът е получен 2.40 часа тази сутрин. Товарен автомобил се е ударил в спрели пред него други ТИР-ове. От удара единият се е огънал и препречил пътя за идващите отсреща.

Направен е оглед и предстои отстраняване на огънатия тир от пътното платно. Към 10 часа движението е ограничено и в двете посоки. Водачите изчакват на място. Трафикът се регулира от “Пътна полиция”.

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция.

На границата с Република Гърция до 29 юли се въвежда временно ограничение на влизането от България на всички сухопътни и жп гранични пунктове, с изключение на ГКПП Кулата – Промахон. Влизането ще е възможно на този граничен пункт само с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

Ограниченията не се прилагат по отношение на притежатели на разрешително за престой или основно местожителство в Гърция, преминаването на товарни автомобили за превоз на стоки, както и пътуващи по абсолютно наложителни бизнес или служебни причини, което се доказва със съответния документ.

До 31 август всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form). Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

Към 10 часа днес на ГКПП Кулата трафикът е нормален на вход и изход за леки автомобили.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП “Никопол” и ГКПП “Кардам”.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските “Кайнарджа” и “Крушари”. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП “Русе” и ГКПП “Видин”. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът на ГКПП Дунав мост-Русе и на ГКПП Дунав мост-Видин е нормален.

В зоната на ГКПП Силистра ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка в два етапа. /БГНЕС

DW.COM