България, Общество

Топла и слънчева неделя

Чудесно време за неделна закуска/обяд навън, спорт или поход в планината се очертава през днешния ден. Времето ще е топло и слънчево, с високи температури, нехарактерни за средата на месец октомври, предаде репортер на БГНЕС.

През целия ден температурите ще вариват между 20 – 27 градуса. В София градусите ще бъдат около 24-25. Атмосферното налягане ще се задържи без промяна – малко по-високо от средното за месец октомври. Над Черноморието в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен южен вятър, който до края на деня в масивите от Западна България ще се ориентира от север.

Новата седмица ще започне също с летни стойности – между 23 и 28 градуса, за София около 24 градуса. Само по Черноморието ще бъде малко по-хладно около 19-22 градуса.

Във вторник ще бъде малко по-топло. Ще продължи да бъде и слънчево. За София максималната температура ще бъде около 25 градуса, в Северна България около 28 градуса, отново по Черноморието ще бъде по-хладно.

В сряда съществена промяна на времето не се очаква – ще продължи топлото и слънчево време.

В четвъртък дневните температури слабо ще се понижат, но отново ще бъдат по-високи от средните за месеца.

И в петък ще бъде топло и слънчево с температури от 23 до 27 градуса, по Черноморието 20-22 градуса, за София около 24 градуса, в Югозападна България 27-28 градуса.

Следващият уикенд също не се очакват съществени промени на времето. /БГНЕС

DW.COM