България, Крими и инцидент

Установиха и третия участник в спирането на метрото

Третото лице, издирвано заради спирането на метрото в София, е установено и е привлечен наказателна отговорност за извършени хулигански действия, съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Става дума за бившия депутат от БСП Еленко Божков, който днес е бил на разпит в Първо районно, посочи БНТ.

БГНЕС припомня,че в понеделник беше задържан бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов заради съмнения, произтичащи от видеозаписи от камерите на метростанция „Софийски университет“. Заедно с него бе задържан още един мъж на 29 години с инициали С.Т.. Става дума за Светослав Трайков. И на двамата са им повдигнати обвинения и наложена парична гаранция от по 1500 лева.

Днес, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура по воденото досъдебно производство, е установено и привлечено към наказателна отговорност и третото лице, извършител на деянието – Е.Б.

E.Б. е обвинен в това, че на 20.07.2020 г. в гр. София, метростанция „Св. Климент Охридски“, в съучастие като извършител с М.С. и С.Т., е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото –като извършителите натиснали бутон „безопасност“ на перона в станцията за път №1 и №2, без да има възникнала аварийна ситуация и деянието е извършено в стратегически обект в гр. София – престъпление по чл. 325, ал. 1, вр. чл.20, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Георги Хаджиев: Имаме неоспорими доказателства за блокирането на метрото

Активните действията по разследването продължават под ръководството на Софийска районна прокуратура. Назначени са и предстои да бъдат изготвени експертизи, ще бъдат разпитани и други свидетели на деянието. /БГНЕС

DW.COM