COVID-19, България, Общество

112 новозаразени с коронавируса, 5 души починаха

Новите случаи на заразени с COVID-19 у нас са 112, което е с 61 повече от вчера, сочат данни от Единния информационен портал в страната.

Починалите за последното денонощие са петима.

Заразените у нас, според официалната статистика са вече 3453 души, а жертвите на коронавируса са 181. Активните случаи са 1455. Броят на излекуваните до момента е 1817 души. През последното денонощие са регистрирани 33 от тях.
За изминалото денонощие за новия коронавирус са изследвани 2045 проби.
Най-много са новозаразените от област Шумен – 27 души. В София област има 15 нови случая, а в София-град и в Кюстендил по 13, в Пазарджик са 10. В Сливен има 7 новозаразени, в Плевен – 5, в Кърджали – 4. В Смолян, Стара Загора и в Ямбол са регистрирани по три нови случая, в Разград, Варна, Видин и Пловдив – по два, а в Добрич само един.

267 са общо пациентите с доказан COVID-19, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 13 се намират в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че у нас с потвърдена коронавирусна инфекция са регистрирани 326 медицински служители. За изминалите 24 часа са установени 4 нови случая на лекар, медицинска сестра, санитар и друг медицински персонал.

Всички пет смъртни случаи от последното денонощие са на жени. Става дума за жена на 63 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания; жена на 70 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване; жена на 56 г. с пневмония и хронично белодробно заболяване; жена на 58 г. с онкологично и сърдечно заболяване; жена на 78 г. с пневмония, за която няма информация за съпътстващи заболявания. /БГНЕС

DW.COM