България, Крими и инцидент

5 години от акция “Лясковец”

Днес се навършват се пет години от трагичния инцидент, при който по време на специализирана полицейска акция в Лясковец, загина командосът Емил Шарков.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще отдаде почит към загиналия при изпълнение на служебния си дълг командос. Заупокойната молитва на служителя ще бъде отслужена в 12 часа на изградената паметна плоча пред училището в града, съобщиха от МВР.

По-късно същия ден, в сградата на Областна управа – Велико Търново, вътрешният министър ще проведе работна среща с представители на местната власт на всички общини в областта.

БГНЕС припомня, че на 14 март 2014 г. полицията предприе акция за обезвредяването на 53-годишния Петко Петков, за който е имало данни, че е опасен. Домът на Петков се намира в близост до училището в града. При престрелката Емил Шарков от Специализирания отряд за борба с тероризма загина, а трима негови колеги бяха ранени. /БГНЕС

София
26°
few clouds
humidity: 51%
wind: 5m/s NNE
H 25 • L 22
25°
Thu
21°
Fri
19°
Sat
20°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM

избор на редактора

14-метрова метална арка от велосипеди, дело на художника Ксавие Минер, се издига в историческия център на Брюксел. Произведението на изкуството е в чест на 106-то издание на колоездачната обиколка на Франция, която ще стартира на 6 юли от Брюксел