Общество

Нови три блока със 183 социални жилища в Благоевград

С нови напълно обзаведени и оборудвани жилища за около 500 души разполага от днес община Благоевград.

Домовете са изпълнени за 1 година и 7 месеца по проект „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон“ на стойност 9 милиона лв. Комплексът е „кацнал“ на хълмовете над града в най-модерния квартал „Освобождение“ с гледка към планините, с нова инфраструктура и съоръжения за масов и клубен спорт. С новите 183 апартамента за млади и нуждаещи се семейства общият фонд на общината става 700 жилища, с което покриваме 3 % от населението на Благоевград – заяви на откриването кметът д-р Атанас Камбитов.

Жилищата са в готов за настаняване вид- напълно обзаведени с мебели /спални,столове,маси, шкафове, дивани/, електродомакински уреди /хладилник, вградени фурни и котлони, перални/, плазмени телевизори, модерни бани с душ кабини, част от които са изпълнени за хора с двигателни нарушения. Жилищата са оборудвани още с дребен домакински инвентар, включително и посуда.

Комплексът се състои от студия, тристайни, двустайни апартаменти и се отоплява на газ, от собствена централа, която също е преминала успешно пробните тестове. /БГНЕС

DW.COM