Здраве, Лайфстайл

Акция за кръводаряване в Съдебната палата

Върховният касационен съд и Националният център по трансфузионна хематология организират в Съдебната палата акция за кръводаряване, предаде репортер на БГНЕС.

Лидия и Станислава бяха сред тези, които още сутринта дойдоха да дарят кръв. И двете дами са служители във ВКС.

Лидия каза, че се включва в акцията, защото е сигурна, че много хора се нуждаят от това, което ще направи – кръвта, която ще дари. “Трябва да бъдем полезни”, посочи жената.

Станислава се включва в акцията, защото смята, че е полезно. “Първо за самия човек, после и за хората, които имат нужда от това”, посочи жената. Тя е категорична, че дарената кръв означава живот.

Всеки ден в София се преливат над 100 литра кръв. Хората, които се нуждаят от нея, разчитат на нас, а техният живот зависи от нашата съпричастност, посочват в призива си от ВКС. /БГНЕС

Bolshoi_teather

избор на редактора

Изящният Алхамбра в Гранада е най-посещаваното туристическо място днес в Испания. Дворецът се простира под заснежените върхове на Сиера Невада и е съвършен образец на мюсюлманската култура. Алхамбра, испанците го наричат Аламбра, е задължителна и препоръчително първa спирка на пътуването и опознаването на Андалусия. Всеки ден туристите в Гранада са хиляди.
София
3°
clear sky
humidity: 74%
wind: 1m/s SE
H 12 • L 11
15°
Sun
17°
Mon
12°
Tue
9°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM