Лайфстайл, Шоубизнес

Брад Пит номиниран за „Еми” за тв шарж на Фаучи

Представиха номинациите за наградите „Еми“. Те включват дълъг списък от телевизионни предавания, сериали, актьори, режисьори, писатели и други видни участници в телевизионната индустрия, които се състезават за една от най-желаните награди в индустрията.


Сред отличените кандидати беше и Брад Пит, който изигра д-р Антъни Фаучи – инфекционист №1 в САЩ. Скечът беше излъчен през април в шоуто „Събота вечер на живо” (SNL). Пит изобрази известния американски лекар и имунолог, правейки шарж в подигравателен стил към мерките срещу коронавируса в САЩ на президента Донлд Тръмп.
Интересното е, че самият Фаучи веднъж сподели, че би искал да бъде изобразен от Пит и когато телевизионният шарж беше пуснат в ефир, похвали актьора за представянето.
„Мисля, че се справи страхотно. Искам да кажа, че съм голям фен на Брад Пит и това е причината, когато хората ме питат кой бих искал да ме играе, споменавам Брад Пит, защото той е един от любимите ми актьори. Мисля, че се справи чудесно “, каза Фаучи за комедийното превъплъщение на Пит в неговия образ, цитирано от CNN.
Пит е номиниран като изключителен гост актьор в комедийния сериал, заедно с Люк Кирби от „Чудната госпожа Мейзел“, покойният Фред Уилард от „Модерно семейство“, Дев Пател от „Модерна любов“, както и Адам Драйвър и Еди Мърфи в SNL.
„Еми” е награда на Американската телевизионна академия за отлични постижения в телевизионната индустрия, обхващаща множество сектори – от писане на сценарии и режисура до дизайн на продукцията. Наградата е учредена през 1949 г. /БГНЕС

DW.COM