Лайфстайл, Любопитно

Митология и еротика се преплитат в новата изложба на Дончо Дончев

Митология, еротика и чувствени арлекини се преплитат във втората поред изложба на художника Дончо Дончев, която е подредена в галерия Valer. Официалното откриване утре и ще продължи до 6 май, предаде репортер на БГНЕС.

Търсещата натура на автора разкрива един свят, изпълнен с контрасти. На публиката са представени над 20 картини.

„Предпочетох да предложа на публиката разнообразни теми, да не се затварят в конкретна. Няма конкретно послание в картините, по-добре да се гледат“, споделя авторът

Любими негови теми са конят с неговата сила, вихреност и благородство, арлекини, клоуни и митология, вакханалии, бикове, женски фигури

Дончо Дончев е роден на 22 август 1974 г. в гр. Габрово, в семейство на учители. Завършва Средно Художествено училище в гр. Трявна (1993 г.) и магистратура във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (2000 г.), специалност живопис при проф. Николай Русчуклиев.

Работи с различни материали, представя самостоятелни изложби, илюстрира книги и участва в музикални проекти, като рисува пред публика на сцена. Детството му преминава в гр. Дряново, където прави първите си изложби в Художествена галерия Дряново, читалище „Развитие“ и „Старото школо“ в гр. Трявна, още като студент. От 1997 г. излага свои работи в различни градове и държави, както и организира голям брой самостоятелни изложби.

От 2000 година работи в ателието си в София. Пътува в Европа за представяне на проектите си. Негови работи са излагани в Цюрих, Берн, Локарно, Лихтенщайн, Щутгарт, Лайпциг, Минден, Виена, Брюксел, Истанбул, Измир, Якобстад (Пиетарсаари), София, Пловдив, Варна, Габрово и др.

Откриването на изложбата е на 16 април, вторник, от 18:30 часа в галерия Валер, ул. „Княз Борис I 86 /БГНЕС

избор на редактора

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше унищожено по време на ужасяващия пожар.
София
12°
broken clouds
humidity: 43%
wind: 5m/s NNE
H 13 • L 11
12°
Sun
15°
Mon
14°
Tue
18°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM