Лайфстайл, Шоубизнес

Спектакълът “Продължение” на балет „Тодес” с нови дати

Във връзка със забраната за провеждане на обществени мероприятия, шоу-спектакълът “Продължение” на балет „Тодес”, планиран за края на март се отлага.

Новите дати за спектаклите на модерния балет номер едно в Русия, който празнува 33 години от създаването си, са 10 май – Варна ДКС и 11 май – София, НДК.

Балет „Тодес”, превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия е създаден през 1987 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. Балетът не остава незабелязан и от световни музикални легенди като Майкъл Джексън, Марая Кери, Алла Пугачова и други звезди, с които споделят сцена.

През 2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 – те най – изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера.

Името на балета – „Тодес” идва от един от най-опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър.

Зрителите ще бъдат пленени от разтърсващия емоционален заряд на всеки танц в зрелищния спектакъл. Сюжетните линии, преплитащи се в изящната хореография ще пренесат публиката в друго измерение – света на „Тодес”. /БГНЕС

DW.COM