Лайфстайл, Любопитно

Тръмп, Обама, Меркел, Макрон и Сталин са…имена на кучета в Русия

Най-популярното име за куче, кръстено на чужд политик е името на американския президент Доналд Тръмп. Това се доказва от рейтинга, съставен от Руската федерация по кинология (RKF), съобщава портала „Лента.ру“.

На американския президент са кръстени 72 кучета. Името Тръмп се носи както от немски овчарки, така и от шпицове и чихуахуа. На второ място по популярност е бившият президент на САЩ Барак Обама – на него са кръстени 39 кучета, главно от породата Чихуахуа.

Сред руските политици водещ е Анатолий Чубайс, директор на “Роснано”. Името му носят 32 кучета, пет от които са средноазиатски овчарски кучета.

Имената на бивши съветски лидери и ръководители на европейски държави са станали по-малко популярни сред любителите на кучета. На германския канцлер Ангела Меркел са кръстени 13 кучета, в чест на френския президент Еманюел Макрон – три, а на бившите ръководители на СССР Леонид Брежнев и Йосиф Сталин – по две.

По-рано RKF разкри имената, които руснаците най-често дават на кучетата си. Рейтингът е оглавен от Оскар, а на второ място са Жасмин и Афродита. /БГНЕС

DW.COM