Лайфстайл, Шоубизнес

Уилям Дефо: Филмите за супергерои са дълги и шумни

Четирикратно номинираният за “Оскар” актьор, който преди това участва в “Спайдърмен” и „Аквамен”, сподели, че индустрията “се е надживяла сама”.

Говорейки за екранизацията на последния си филм „Фарът“ в Ню Йорк, Уилям Дефо заяви: „Искам да кажа, че участвах в някои от тези филми и те са забавни. Но също така, дори тогава имах късмет, защото бяха индивидуални.”

”Например, „Спайдърмен” беше много забавен, защото Сам Райми го направи тогава като малко независим филм. Още нямаше много технологии, а филмите по комикси бяха сравнително нови, така че беше вълнуващо. Сега индустрията се надрасна сама”, каза Дефо.

”Но нещата вече са прекалени. Харчат се много пари за големи продукции, защото точно това прави действието, а аз ги намирам за твърде дълги и прекалено шумни. Но нека не се впускаме в това. Не искам да хапя ръката, която ме храни… Но това не са филмите, към които се стремя”, добави актьорът.

Въпреки резервите си относно филмите за супергерои, Уилям – който играе ролята на Норман Осбърн и неговото алтер-его Зелен Гоблин в трите оригинални филма „Спайдърмен“ и участва в „Аквамен“ през 2018 г. призна, че го е направил заради режисьора Джеймс Уан.

Той обясни: ”Харесвам Джеймс Уан. Мисля, че е добър режисьор и беше невероятно, че може да прави толкова големи неща, а също така може да говори с актьорите.”/БГНЕС

DW.COM