Лайфстайл, Шоубизнес

7 знаменитости, които се страхуват от насекоми

Страхът съпровожда човек постоянно. По-често от разумни страхове, но понякога човек страда от откровено болезнени форми. Природата се е постарала човечеството да не скучае само на планетата, за това една от многобройните фобии е тази към насекоми. От нея страдат не само обикновени хора, но и куп звезди, съобщава 24 СМИ.


1. Никол Кидман
Холивудската звезда, отбелязваща своята 53-годишнина през 2020 от ранна детска възраст изпитва неприязън към всякакви буболечки. Причината за това се крие в детството й, когато тя живее в Австралия и по нейни спомени около дома, в който живее бръмчали всевъзможни насекоми, някои от които с исполински размери. Наплашеното момиченце се научило да прескача оградата, вместо да влезе през портала, само и само да не сблъсква с неприятните животинки.
Никол Кидман се опитва да се пребори със собствените си страхове като влиза в клетка с буболечки, но опитът се оказва неуспешен.


2. Кайли Дженер
Американският модел, собственик на козметична марка Kylie Cosmetics и участник в риалити шоуто „Семейство Кардашиян“, Кайли Дженър прекрасно разбира проблемите на Никол Кидман. Успешната бизнесдама е убедена, че в пеперудите няма нищо красиво и целия възторг по тях е пълна глупост. А причината за такава увереност е проста – ако отрежете крилата на пеперуда, остава обикновен бръмбар.
При това отношение към пеперудите няма нищо удивително в това, че на Хелоуин тя се облича в костюм на пеперуда. Символът на лекота, изящество и красота за едни е истински кошмар за други.
3. Ирина Алексимова
Липидопетерофобията, както се нарича страха от пеперуди, не е чужда и на руски знаменитости.. Сред тях е Ирина Алексимова, която неведнъж е споменавала в интервютата си за собствения си страх.
Освен това актрисата, певица и телевизионната водеща не може ясно да идентифицират причините за патологичната омраза към крилатите насекоми. Но декларира с пълна увереност, че най-лошото е, че пеперудите пърхат навсякъде през летните месеци.


4. Скарлет Йохансон
Сложни отношения с насекомите, по-специално с един техен вид има и холивудската звезда Скарлет Йохансон. Блатофобията /страх от хлебарки/ не е шега работа! Поводът е случай, когато Скарлет се събужда в момент, когато представител на това племе спокойно се разхожда по лицето й. Това впечатляващо събуждане оставя такава следа в съзнанието й, че и до днес тя изпитва панически ужас от тези насекоми.


5. Филип Киркоров
От блатофобия страда и известният певец, композитор и продуцент Филип Киркоров. Неговият патологичен страх от хлебарки достига такива мащаби, че дори е ставал причина за отмяна на концерти. Появата на един-единствен екземпляр в хотелската му стая в Красноярски хотел е била достатъчна за преустановяване на турнето му в Сибир и Далечния изток.

6. Клинт Истууд
С всевъзможни насекоми не се понася и знаменитият „кинокоубой“ Клинт Истууд. Да изкара от равновесие актьора, познат с роли на немногословен и изключително мъжествен персонаж, е достатъчна една буболечка. На снимачната площадка Клинт Истууд неведнъж контактува с всякаква фауна, успява да преодолее неприязънта си към коне, но страха от насекоми се оказва най-силен.

7. Уди Алън
Няма да е справедливо, ако в класацията на хора, страхуващи се от насекоми, не включим и Уди Алън. Сред многобройните му страхове, между които от височина, кучета и слънчева светлина до врани и деца, влиза всичко, включително и този от насекоми. Между другото, имайки предвид от какво се страхува четирикратния носител на „Оскар“, отсъствието на инсектофобия би било странно. /БГНЕС

DW.COM