Спорт

Алафилип: Каквото и да се случи занапред, ще го приема като бонус

Временният лидер в Тур дьо Франс 2019 Жулиан Алафилип („Декьонинк Куикстеп”) призна, че постигнатото от него до момента в състезанието е успех и всичко следващо ще приеме като бонус. Днешният ден е почивен за колоездачите, които утре ще трябва да изминат 167 км от Алби до Тулуза в етап 11.

„Преди Тура исках да се представя добре и да започна силно първите няколко дни. Ще карам с мисълта какво постигнах през тези 10 дни, а не какво може да се случи до края на надпреварата. Всичко е отвъд моите очаквания и каквото и да се случи занапред, ще го приема като бонус”, каза 27-годишният французин пред медиите.

Алафилип, който спечели еднодневното състезание Милано – Сан Ремо по-рано през сезона, облече жълтата фланелка след победа в третия етап и се превърна в първия французин от 2014 г., който я притежава. След шестия етап той отстъпи водачеството, но отново си върна след третото си място в осмия етап , завършил в Сент Етиен.

Колоездачът на „Декьонинк Куикстеп” има преднина от 1 мин. и 12 сек. пред миналогодишния победител в Тура Герент Томас („Скай”) и четири сек. повече пред съотборника му Еган Бернал. Обиколката на Франция завършва на 28 юли, остава 11 етапа до края. /БГНЕС

София
2°
mist
humidity: 100%
wind: 3m/s SE
H 2 • L 2
4°
Thu
6°
Fri
5°
Sat
10°
Sun
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM