Спорт

Антонио Браун подписа официално с Тампа Бей

Антонио Браун, който изтърпява наказание от осем мача от НФЛ, официално подписа договор с Тампа Бей Бъканиърс на Том Брейди, съобщиха от пресслужбата на клуба. Старши треньорът Брус Ериънс заяви, че Браун ще работи за първи път с екипа в сряда. Той е минал протоколите за коронавирус. „Ако Антонио прави това, което си мисля, че ще прави, той ще бъде окей“, каза наставникът на Бъканиърс.

Браун подсилва Бъканиърс, като според мнозина идването му прави тима на Брейди сериозен кандидат за Супербоула.

Медиите в САЩ предадоха, че контрактът му ще бъде за една година и ще струва 2.5 млн. долара. 32-годишният състезател ще получи допълнителни 750 000 долара, ако Тампа Бей спечели Супербоула, съобщиха от ESPN. Браун, свободен агент, разговаряше и със Сиатъл Сийхоукс. Рисийвърът бе съотборник на Брейди миналия сезон в Ню Ингланд Пейтриътс за един двубой, след който отпадна от сметките заради обвинения в сексуално посегателство и заплаха към предполагаемата жертва в социалните мрежи.

Той е наказан до осмата седмица от новия сезон и ще се присъедини вероятно към първия в таблицата Бъканиърс за домакинския двубой на тима срещу Ню Орлиънс Сейнтс на 8 ноември. Преди да се присъедини към Пейтриътс и да стане свободен агент, Браун игра за кратко за Оукланд Рейдърс. Той няма пълен сезон в лигата от 2018-а насам. През юни, Браун бе осъден на две години изпитателен срок, като трябваше да премине психологическа оценка и да се включи в курс за овладяване на гнева от американски съдия, след се призна за виновен в обвинение за физическо нападение, което нямаше връзка с обвиненията в сексуално посегателство.

Като част от дисциплината, лигата насочи Браун към продължаване на програмата за лечение. Избираният седем пъти в Про Боула имаше 104 овладявания за 1297 ярда и най-добро постижение в кариерата от 15 тъчдауна в лигата за Питсбърг Стийлърс преди две години. Браун е трети сред действащите рисийвъри в овладявания – 841, и е четвърти в рисийвинг ярдове (11 263) и овладявания за тъчдауни (75). /БГНЕС

DW.COM