Спорт

Арсенал потвърди привличането на Уилиан

Арсенал потвърди привличането на Уилиан със свободен трансфер от градския съперник Челси за срок от три години в първата си голяма покупка през лятото. Бразилецът бе спряган за „артилеристите“ и преди, но в крайна сметка реши да продължи кариерата си на „Емиратс“ след изтичането на договора му на „Стамфорд Бридж“.

След седем години на “Стамфорд Бридж”, Уилиан избра да продължи кариерата си в северен Лондон.

Вярвам, че това е играч, който наистина може да направи разлика за нас. Следим го през последните няколко месеца – имахме ясната цел да се подсилим на позициите атакуващ полузащитник и крило – той е играч, който ни дава голяма поливалентност, може да играе на 3-4 различни позиции на терена. Той притежава необходимия опит във всеки футболен аспект, но все още има амбицията да дойде тук и да допринесе за връщането на клуба обратно сред челните състави. Наистина останах впечатлен от всички разговори, които имах с него и огромното му желание да дойде при нас“, каза мениджърът на „топчиите“ Микел Артета.

Уилиан пристигна в Челси от руския Анжи Махачкала през 2013 г., като със „сините“ спечели на два пъти Висшата лига, ФА Къп и Лига Европа по веднъж по време на седемте си години в западен Лондон.

Реших да се присъединя, защото Арсенал е един от най-големите клубове в света. Те имат нов проект с Микел Артета. Смятам, че клубът заслужава отново да блесне и искам да бъда част от този проект – да бъда част от семейството на Арсенал е невероятно. Щастлив съм от това. Идвам, за да печеля трофеи, защото този клуб заслужава да печели отново. Винаги тренирам и давам на терена 100% от себе си и това няма да се промени и сега“, каза 32-годишният бразилец. /БГНЕС

DW.COM