Спорт

Без тенис турнири от ATP до 31 юли

Преустановяването на ATP Тура бе удължено до 31 юли заради пандемията от коронавирус, обявиха от мъжката асоциация.

Завръщането на тениса се отлага допълнително.

Надпреварите от календара при мъжете в Хамбург, Нюпорт, Лос Кабос, Гщаад, Умаг, Атланта и Кицбюел няма да се планират според предварителните очаквания. „Поради продължаващата несигурност около ситуацията с коронакризата, за съжаление трябва да обявим решението си удължим преустановяването на Тура“, каза президентът Андреа Гауденци в свое изявление.

Подобно на феновете на тениса, играчите и организаторите на турнирите по света, ние споделяме разочарованието от факта, че Турът продължава да страда от тази тежка ситуация. Продължаваме да преразглеждаме внимателно всички опции в опит да подновим възможно най-скоро тениса при мъжете, включително и гъвкавостта при провеждането на турнири на по-късен етап през годината. Повече от всякога, здравето и безопасността на тенис общността и широката публика остават наш основен приоритет при всяко взето решение“, добави той. От съобщението стана ясно още, че се очаква допълнителна информация относно съревнованията в средата на юни.

Междувременно, говорител на Женската тенис асоциация (WTA) обяви, че турнирите в Бащад, Лозана, Букурещ и Юрмала няма да се проведат заради пандемията. Въпреки това, надпреварите при жените в Палермо (20-26 юли), и Карлсруе (28 юли-2 август), все още остават на линия.

Решение за турнирите в Палермо и Карлсруе ще бъде взето при допълнителната информация, която Женската тенис асоциация ще изнесе през юни. За съжаление, трябва да отменим тези надпревари, но продължаваме да спазваме медицинските препоръки и ще подновим сезона само когато е безопасно това да се случи. Ще следим ситуацията непрекъснато и се надяваме възможно най-скоро отново да сме на корта“, сподели говорителят на WTA. /БГНЕС

DW.COM