Спорт

България приема Унгария в плейоф за Евро 2021 на 8 октомври

Полуфиналният плейоф за участие на финалите на Европейското първенство през 2021 година между националните отбори на България и Унгария ще се играе на 8 октомври. При успех, “лъвовете” ще се изправят срещу победителя от двубоя между Исландия и Румъния на 12 ноември. България ще бъде домакин и на двата двубоя.

Георги Дерменджиев ще изведе България срещу Унгария на Националния стадион “Васил Левски” на 8 октомври.

В същото време Изпълнителният комитет на УЕФА днес потвърди, че всички 12 града, които трябваше да бъдат домакини на първенството това лято, ще приемат мачове и на турнира догодина. Освен това, графикът на мачовете се запазва и ще проведе в оригиналния си вид в периода 11 юни – 11 юли 2021 година. Полуфиналите и финалът на надпреварата ще се проведат на стадион “Уембли” в Лондон.

Лига на нациите 2020/2021 ще стартира в началото на месец септември тази година, като първите мачове ще се проведат на 3,4 и 5 септември. Втория си двубой България ще изиграе на 6, 7 или 8 септември. Следващите определени дати са 10/11 октомври, 13/14 октомври, 14/15 ноември и 17/18 ноември. В това издания на турнира България е в група 4 на лига В заедно с отборите на Уелс, Република Ирландия и Финландия. Точната програма на мачовете и началните часове ще бъдат определени по-късно. /БГНЕС

DW.COM