Спорт

Глоби за Левски и ЦСКА след дербито

Дисциплинарната комисия глоби Левски и ЦСКА след дербито в събота.

Отборите на Левски и ЦСКА бяха глобени от Дисциплинарната комисия към БФС след дербито между двата тима в събота на Националния стадион “Васил Левски”.

“Сините” фенове дариха всички събрани средства за хореография на клуба, във връзка с финансовите затруднения на отбора, като по време на двубоя не използваха забранените от правилника факли, димки и бомби, но въпреки това тимът ще трябва да заплати глоба. От ДК са постановили 2000 лева санкция за хвърлени множество предмети без последствия, както и още хиляда лева за обидни и нецензурни скандирания.

Глобата за ЦСКА е още по-голяма – общо 5300 лева за нерегламентирано използване на димки и бомбичка, хвърлени димки на пистата и обидни и нецензурни скандирания, като “червените” ще трябва и да възстановят нанесените от феновете щети по Националния стадион “Васил Левски”.

Наказание има и за помощник-треньорът на ЦСКА Добромир Митов, който бе изгонен от рефера по време на двубоя, като той е със спрени права за един мач и ще трябва да плати 2000 лева глоба. Още по-солена е глобата за капитана на “армейците” Петър Занев, който бе изгонен след края на мача, като той няма да играе в два мача и ще трябва да плати 5000 лева. Защитникът на Левски Нуно Рейш пропуска един мач и е глобен с 300 лева за червения си картон. /БГНЕС

DW.COM