Спорт

Годжа надви Бриньоне с една стотна за успеха в Санкт Мориц

София Годжа записа първа победа в Световната купа за сезона.

Италианката София Годжа надделя в оспорвана битка със сънародничката си Федерика Бриньоне, за да спечели Супер-Г в Санкт Мориц, Швейцария, старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Бриньоне бе задала темпото на пистата с време от 1 минута, 12.97 секунди, но Годжа демонстрира типичното си агресивно каране, за да пресече финалната линия с една стотна по-бързо време, въпреки че в последния етап на пистата загуби едната си щека. По този начин 27-годишната италианка записа първата си победа в Световната купа за сезона във втория супергигантски слалом от календара. Бриньоне от своя страна завършва на второ място за втори път през кампанията, а на почетната стълбичка днес се качи и лидерката в генералното класиране Микаела Шифрин. Американката бе с 13 стотни по-бавно от победителката.

След този успех Годжа вече има 186 точки и се изкачи до седмо място в генералното класиране, докато Бриньоне влезе в топ 3 със своя актив от 241 точки. Шифрин продължава да води убедително с 532 точки. В класирането за Супер-Г води германката Виктория Ребенсбург (126 точки) пред Бриньоне (116) и Годжа (100).

Утре в Санкт Мориц ще се проведе още един старт от Световната купа при жените, този път в паралелния слалом. /БГНЕС

DW.COM