Спорт

Джиро д’Италия стартира от Унгария следващата година

Първият етап на Джиро д’Италия 2020 ще се проведе в Будапеща.

Една от най-престижни колоездачни обиколки – Джиро д’Италия, ще започне от столицата на Унгария Будапеща следващото лято, обявиха организаторите днес. Това ще бъде 14-ят случай, в който първият етап на Джирото ще се проведе извън Италия, като в предишни години надпреварата е стартирала в градове като Атина, Амстердам и Белфаст.

Миналата година Колоездачната обиколка на Италия започна в Йерусалим, което бе първият случай, в който някоя от трите големи обиколки – Тур дьо Франс, Ла Вуелта Еспаня и Джиро д’Италия, започна извън Европа. “След Израел искахме да върнем Джирото в някой прекрасен европейски град, а Будапеща става все по-популярна сред италианските туристи”, коментира директорът на състезанието Мауро Рени. Организаторите допълниха, че повече детайли за надпреварата ще станат ясни през юни.

Тази година Джирото се завръща в Италия и ще започне в Болоня на 11 май, като финалът ще бъде във Верона на 2 юни. /БГНЕС

избор на редактора

Франция ще покани архитекти от целия свят да предложат дизайни за копие на катедралата „Нотр Дам”, тъй като старото беше унищожено по време на ужасяващия пожар.
София
12°
broken clouds
humidity: 43%
wind: 5m/s NNE
H 13 • L 11
12°
Sun
15°
Mon
14°
Tue
18°
Wed
Weather from OpenWeatherMap

DW.COM