Спорт

Клубовете решиха: Суперлигата във волейбола с 8 плюс 8 отбора

Представители на клубовете от Суперлигата по волейбол за мъже проведоха работна среща с ръководството на Национална волейболна лига начело с председателя Атанас Гаров и президента на БФВ Любомир Ганев. Клубовете дискутираха, гласуваха и решиха форматът на Суперлигата да бъде от две осмици по 8 отбора, стартирайки от сезон 2020/2021.

Председателят на НВЛ Атанас Гаров.

На срещата присъстваха представители на всички участници от сезон 2019/2020 – Нефтохимик 2010, Хебър, Монтана, Добруджа 07, Марек Юнион-Ивкони, Пирин (Разлог), Левски, ЦСКА, Дунав, Черно море, Арда и Славия. Като гости бяха поканени добилите право по спортни постижения във Висшата лига и изявили желание за участие в Суперлигата Берое (Стара Загора), Локомотив (Пловдив), Ботев (Луковит) и Тетевен Волей.

Гласуването за формата на първенството премина на два етапа. Във вота какъв да е форматът на Суперлигата от сезон 2020/2021 предложението за две осмици получи седем гласа, а предложението за запазване на формата с 12 отбора получи 5 гласа. При принципното гласуване за бъдеща смяна на формата на Суперлигата на две осмици за общо поне четири години 8 гласуваха “за”, 3 – “против” и 1 – “въздържал се”.

Изключително съм радостен от начина, по който се проведе дискусията. Благодаря на клубовете. Имаше дебат, който продължи почти четири часа, което означава ангажираност към темата. Крайното решение е такова, каквото е. Оттук-нататък нашата работа като ръководство на Национална волейболна лига е да направим най-доброто спрямо решението на клубовете. Очаквам това решение да ни отвори много нови възможности за разговори с потенциални спонсори и рекламодатели“, заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров. /БГНЕС

DW.COM