Спорт

Конгресът за избиране на нов президент на БФС ще се проведе на 7 юни

Конгресът за избиране на нов президент на БФС ще се проведе на 7 юни. Това реши на заседание Изпълнителният комитет на централата в Национаналта база в Бояна, предаде репортер на БГНЕС.

Изпълкомът на БФС реши извънредният Конгрес за избиране на нов президент на централата да се проведе на 7 юни 2020.

 

Преди заседанието на Изпълкома отново имаше полиция пред базата на националния отбор. Припомняме, че екипи на МВР влязоха в сградата на БФС във връзка с подозрения за злоупотреби, свързани с наемане на тренировъчни и спортни бази. Миналата седмица бТВ излъчи разследване, в което се твърди, че Българският футболен съюз е харчи неправомерно средства, отпуснати от държавата за развитие на Детско-юношеския футбол в страната.

На днешната среща на членовете на Изпълнителния комитет, на която отсъстваха Спас Русев и Кирил Домусчиев, бе решено Конгресът за избиране на нов президент на БФС да се проведе на 7 юни. „Имаше три мнения, проведоха се широки дискусии по въпроса. Първо, до 18 януари всички клубове подлежат на прелицензиране, като по тази причина февруари отпадна като възможен вариант, защото все още ще има такива, които няма да са се прелицензирали. През март, както знаете, играем бараж за класиране на Европейско първенство, така че и този вариант отпадна, затова решихме да направим Конгреса на 7 юни“, заяви Атанас Фурнаджиев.

На пресконференцията след заседанието на Изпълкома, на която присъстваха освен Фурнаджиев и Венцеслав Стефанов и Михаил Касабов, станаха ясни още няколко решения. Сред тях бяха изместването на датата за провеждане на финала за Купата на България – на 16 май, освобождаването на Марчо Дафчев от поста селекционер на България до 17 г., постоянното назначение на Костадин Стоичков за шеф на съдийската комисия и решението Йордан Лечков да не бъде първи вицепрезидент на БФС. Вместо него за първи вицепрезидент на централата бе определен Емил Костадинов.

Пресконференцията не премина и без скандали, след като разследващият журналист от бТВ Петър Нанев поиска обяснение от Фурнаджиев относно случай, свързан с появилите се информации за злоупотреби на БФС с тренировъчни и спортни бази. /БГНЕС

DW.COM