Спорт

Любо Ганев вече е единственият кандидат за президент на БФВ

Любо Ганев изненадващо получи подкрепата на единствения си конкурент – Борислав Кьосев.

Почти сигурно Любо Ганев ще бъде новият президент на Българската федерация по волейбол, след като конкурентът му за поста Борислав Кьосев се отказа от кандидатурата си и обяви подкрепа за Ганев. Това се случи на Общото събрание на Федерацията в Казанлък днес, на което бе насрочена и нова дата за извънредно Общо събрание – 13 март. Именно тогава ще бъде избран нов председател на Управителния съвет, като по всичко личи, че това ще бъде кандидатът на Изпълнителния комитет за промени във волейбола Любо Ганев.

Само преди седмица Кьосев обяви своята кандидатура за поста, а пък дългогодишният президент Данчо Лазаров заяви, че няма да се кандидатира отново, което постави Ганев и Кьосев в пряка битка. Тя трябваше да се състои на 16 януари, но днес бе решено Общото събрание да се проведе два месеца по-късно – на 13 март в София. За момента обаче Любо Ганев остава единствения кандидат и при положение, че има и подкрепата на Кьосев, то изглежда неминуемо, че именно той ще е новият президент на БФВ.

След края на днешното Общо събрание Ганев подчерта, че още на 13 март ще бъде гласувано ограничаването на мандатите на президента на Федерацията до два. В същото време Лазаров обяви днес, че до Общото събрание на 13 март в София той ще споделя управленските си функции с Ганев. /БГНЕС

DW.COM