Спорт

Малоун ще бъде съветник на Сърбия за олимпийската квалификация

Старши треньорът на Денвър Нъгетс Майк Малоун ще се присъедини към националния отбор на Сърбия като съветник за предстоящия олимпийски квалификационен турнир през юни, разкриха от Сръбската баскетболна федерация.

Малоун (д) ще се опита да помогне на Сърбия в олимпйската квалификация през юни в Белград.

 

Малоун „потвърди, че ще се присъедини към националния отбор на Сърбия по баскетбол за олимпийския квалификационен турнир в Белград“, споделиха от местната федерация на своя уебсайт. 48-годишният специалист, чийто тим са един от най-добре представящите се отбори в Западната конференция на НБА, водени от звездата си Никола Йокич, ще се присъедини към балканския състав веднага след плейофите през тази години, добавиха от федерацията.

Олимпийската квалификационна надпревара за Токио ще се проведе през юни в Белград, като сред отборите, които ще вземат участие са Нова Зеландия, Италия, Доминиканската република и Пуерто Рико. Назначението идва след скорошната промяна в ръководството, последвала след незадоволителното представяне на сърбите на миналогодишното световно първенство в Китай.

Игор Кокошков, който е и асистент в Сакраменто Кингс, бе назначен миналия ноември на мястото на Александър Джорджевич, след като съставът остана пети, въпреки че влезе в турнира в ролята на един от фаворитите. Малоун бе наставник и на Сакраменто между 2013-14, преди да бъде назначен за треньор на Денвър Нъгетс през 2015. /БГНЕС

DW.COM